Agile Prague Conference 2014

Jako každý rok je tady doporučení, co byste neměli minout, na konferenci Agile Prague. Těšit se můžete na Lindu Rising, která v Praze na Agile Prague byla před dvěma lety, a osobně její přednášky považuji bez ohledu na téma za vynikající. Ze známých tváří se dále můžete těšit na Andrea Provaglio, který se vrací do Prahy již popáté a tentokrát to bude na téma očekávání – The Expectation. Anebo Kevlin Henney, který kromě přednášek vede i jednodenní workshop na téma Agilní architektury – Architecture with Agility.

Kdo na druhou stranu bude v Praze poprvé a rozhodně stojí za zmínku je Vasco Duarte. Jeastli vás zajímá, o čem to bude, podívejte se na tweety #NoEstimates. Jak to s těmi odhady je vysvětlí v přednášce How to improve software project estimates – The #NoEstimates view.
Několik přednášek se také věnuje tomu, jak aplikovat Agile a Scrum pro více týmů – například keynote, kde Dean Leffingwell mluví o Scaled Agile Framework (SAFe).

Stejně jako předchozí roky se i letos věnujeme developerům i testerům, dáváme prostor i místním firmám, aby mohly prezentovat jak na tom vlastně jsou, v praktických case-studies.
Během konference vám své Agilní certifikace představí i ICAgile, která své certifikace zaměřuje na Agilní metody v širším kontextu než je jen Scrum proces.

Konference není jen o poslouchání talků. Možná nejdůležitější jsou diskuse s ostatními účastníky a speakery. Proto pořádáme první den networking party, kde se můžete seznámit s ostatními a společně prodiskutovat, jaké máte zkušenosti. Druhý den je pro tyto diskuse vyhrazen kromě přestávek a dlouhého oběda open jam session.

Doufám. že se vám program konference i letos bude líbit.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay, Agilní lídr: Využití síly vlivu nebo Agilní Metody Řízení Projektů.