Agile a kultura

Jedním z výstupů mé disertace byl Agile Adoption Manifesto. Na prezentaci kterou jsem měla na Agile Central Europe konferenci v Krakowe, se můžete podívat níže. Cílem přednášky bylo identifikovat problémy při zavádění agilních metod a sestavit co nejlepší sadu doporučení jak na to.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay, Agilní lídr: Využití síly vlivu nebo Agilní Metody Řízení Projektů.


 

3 thoughts on “Agile a kultura”

  1. Dobrý den,
    v jedné věci stále nemám jasno: jak moc je důležité použít jako řídící/evidenční nástroj tabuli a štítky ? A ne nějaký e-tool …
    Petr

  2. Zdravim,
    Je to v podstate o psychologii… Tabule je na ocich a neni treba nic otevirat a nekam se divat. Progress jednotlivych uloh je videt jen tak mimochodem. Navic, zkuste to a uvidite cemu daji po case lide prednost 🙂

    My jsme casto delali kombinaci, jak system, tak tisk ze systemu ktery se daval na tabuli.

    Zuzi

  3. Výhoda “tabule je na očích” má význam, když tým sedí v jedné místnosti. U nás je to často tak, že členové týmu sedí nejen v různých místnostech, ale také na více patrech, či dokonce v různých budovách !
    S tím souvisí další aspekt agilního přístupu – ideální je, když tým je co nejvíce pospolu, že ? Nejlépe jedna místnost nebo místnosti sousedící. Z hlediska našich firemních zvyklostí je ovšem téměř nemyslitelné nutit lidi, aby se stěhovali do jiné kanceláře kvůli (dočasnému) projektu. Nehledě na to, že někdy dělají na více projektech najednou, takže by se to stejně nedalo vyřešit dokonale.
    Petr

Comments are closed.