Agile Prague Conference je již za pár dní – 16-17/9/2013 …

… a tak je na čase napsat, na co se můžete letos těšit. Ale než představím program, sluší se pro ty co konferenci neznají, představit i Agile Prague. Agile Prague Conference je první mezinárodní konferencí zaměřenou na agilní metody v Praze a tradičně patří mezi špičku co se programu týče. Je to již tradičně dvoudenní akce, kde se ve dvou paralelních sekcích dozvíte vše o Agilních metodách, Scrum procesu a Kanbanu, co jste chtěli vědět. Letos pořádáme již třetí ročník, a stejně jako předchozí roky počítáme s účastí přes 200 účastníků. A proč zahraniční? Protože český a slovenský trh je malý a naplnit kvalitní program z pouze lokálních speakerů není v zájmu kvality akce vůbec možné. To ale zdaleka neznamená, že jsme nedali prostor firmám působícím na českém trhu. V sekci praktických case-studies se s vámi o zkušenosti se zaváděním a aplikací agilních metod, Scrumu nebo Kanbanu podělí téměř výhradně zástupci lokálních firem.

A teď již k programu 2013. Na úvod, museli jsme změnit prostory, přesídlili jsme se do sousedního OK Systému, od čehož si slibujeme větší přednáškové prostory a také lepší spolupráci s provozovateli. Díky tomu jsme byli schopni rozšířit dvě zmíněné přednáškové sekce o třetí, ve které pořádáme v odpoledních hodinách Open Jam session, kde máte možnost sami navrhnout téma a diskutovat ho pak ve skupinkách. Druhým podobným slotem je Coaching Clinic, kde budete mít možnost nechat si poradit od agilních koučů, alias našich speakerů v podstatě s jakýmkoli problémem, který ve firmě řešíte. Do této třetí sekce jsme zařadili i novou deskovou verzi Scrum hry – Tulming Travel Game, takže když už budete unaveni z přednášek, pojďte si s námi hrát. Kapacita je omezená, tak přijďte včas.

V hlavním programu jsme i letos získali hvězdy agilního světa jako je David Hussman, Scott Barber, Kevlin Henney a nebo Pat Guariglia. David má letos i jednodenní tutoriál, který byste si neměli nechat ujít – Agile Product Design. Nechci vypisovat celý program, ale namátkou – Johannes Broadwall ukáže remote pair programming, Uri Nativ se zaměří na QA, Fred Williams na psaní User Stories, Gustav Bostrom na TDD, Andrea Provaglio přijede do Prahy již počtvrté, tentokrát s přednáškou Dreaming, Angel Medinilla vysvětlí roli Scrum Mastera, a spousta dalších, kteří budou mluvit o konkrétních praktikách, zkušenostech, Scrumu, Kanbanu, agilní transformaci… Ostatně přijďte se podívat. Taková příležitost se nebude hned tak opakovat – až zase příští rok – 15.-16. září 2014.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay nebo Agilní Metody Řízení Projektů.