Agilní praktiky XP – Coding Standard

K čemu je takový coding standard dobrý? Tak rozhodně usnadňuje orientaci v rozsáhlých projektech. Říká, jak by měl být kód formátovaný, jak strukturovaný, jaké konstrukty použít a jakým se vyhnout, ae i jakou použít jmennou konvenci. Je to stejný styl pro všechny.

Agile and Coding standard

Chcete-li nechat více lidí pracovat na sdíleném kódu, je to v podstatě nutná podmínka. Standardy v rámci prostředí a nástrojů se také hodí. Používáte-li stejné nástroje, je přechod lidí mezi týmy snazší. Stejně tak, máte-li jednotný coding standard, usnadníte spolupráci v rámci týmu i celé firmy a vlastně se výrazně usnadní i celý review proces.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay nebo Agilní Metody Řízení Projektů.


 

2 thoughts on “Agilní praktiky XP – Coding Standard”

  1. Ano, akorát nevidím, proč by měly být coding standards považovány za agilní praktiku. Coding standards má i každy větší tým, včetně tech neagilních.

  2. Může, jako ostatně všechno co se týče agilních metod. Každý tým může pracovat v iteracích, každý tým si může nastavit jakákoli pravidla, většina věcí na kterých agilní metodiky stojí jsou v podstatě common sense…
    Coding standard je jedna z mnoha praktik, kterou je vhodné agilní procesy podpořit a která se při agilním programování často používá.

Comments are closed.