Kurzy o Agile a Scrum v Čechách?

Po přednášce na WebExpu – Agilní metody a Scrum jsem zaznamenala pár dotazů, jestli bych mohla doporučit nějaké kurzy Agile a Scrum v Čechách. Já osobně nemám s kurzy zkušenosti, nicméně zkusím tu iniciovat diskuzi na toto téma. Třeba si poradíte navzájem. Jediný kurz o Agile a Scrum co se mi podařilo najít, pořádá EDU Centrum společnosti Cleverlancerum. Co se týče certifikací, v Čechách nic. Obecně nejsem zastáncem všech možných certifikátů, takže mi to vlastně ani nechybí. Zkušenost z praxe je často cennější než stovky certifikátů.

Ostatně málo informací o Agile a Scrum v češtině bylo i důvodem k založení tohoto Blogu. No, a kdybyste měli pocit, že je to málo, tady najdete pár odkazů, kde se možná dozvíte více. Obecně doporučuji knihy či přednášky zakladatele Agile Alliance and Scrum Alliance jménem Ken Schwaber, tady múžete shlédnout jeho přednášku.

No a kdybyste chteli poradit v konkrétní situaci, neváhejte a ozvěte se, domluvíme se na přednášku či konzultaci. A na závěr, v poslední době mi vyšly o Agile a Scrum dva články (ICT Revue a Business World), které Vám tímto doporučuji.

Update 2011:
Doporučené kurzy a workshopy zaměřené na Agilní metody, Scrum proces a Kanban:
sochova.cz – kurzy, školení, konzultace, koučing, audit procesů
Gopas – pravidelné veřejné kurzy zaměřené na agilní metody a Scrum proces

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay nebo Agilní Metody Řízení Projektů.


 

2 thoughts on “Kurzy o Agile a Scrum v Čechách?”

  1. V našej spoločnosti vyvíjame ScrumDesk – aplikáciu pre riadenie projektov na základe Scrum frameworku.

    Od roku 2009 budeme poskytovať kurzy Scrum na rôznych úrovniach – od intro kurzov až po certifikácie Scrum Master, Scrum Product Owner.

    Zároveň poskytujeme aj in-house mentoring pri implementácii frameworku Scrum.

    Samozrejme aj v Českej republike.

  2. Stejně jako Zuzka, se snažím rozšiřovat povědomí o Agile a Lean IT na základě mých zkušeností z distribuovaných mezinarodních rozsahlých projektů.

    Neomezuji Agile jen na Scrum, jelikož jsem viděl hodně Scrum BUT implementací, kde navíc chyběly základní inženýrské praktiky a napojení na okolní svět… Používám tedy i inženýrské a řídíci praktiky z XP, RUP a také Lean myšlení.

    Success stories, šablony, zkušenosti a návody, včetně použití Agilních a Lean praktik v kontextu provozu a údržby a konceptu lidského IT lze najít na blogu http://www.differ.cz nebo v naší knize “Provozujte IT jinak”, Grada, 2011 (http://www.grada.cz/provozujte-it-jinak_7086/kniha/katalog/).

Comments are closed.