Knihu The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay vydalo nakladatelství Addison-Wesley

The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWay

Začátkem roku 2016 jsme dopsala svoji další knihu The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, kterou jsem si původně vydala sama jako elektronickou publikaci a distribuovala ji pomocí Amazonu ve verzi pro Kindle a následně si nechala vytisknout i papírovou limitovanou full-color edici v omezeném nákladu. Kniha se prodávala překvapivě hodně dobře a tak jsem si už byla vyzvednout pěkný šek od Amazonu v americkém Wells Fargu – dáte otisk palce a peníze jsou vaše 🙂 A dvakrát vyprodala limitovanou barevnou papírovou edici. Na rozdíl od první knihy Agilní metody řízení projektů (vydal Computer Press v roce 2014) jsem knihu tentokrát záměrně psala anglicky, protože mi přišlo téma výborného Scrum Mastera jako opomíjené a věřila jsem, že mé dlouholeté zkušenosti jsou aplikovatelné celosvětově, nejen u nás v ČR či na Slovensku, a kniha se prosadí. A měla jsem štěstí a tento názor se mnou sdílí i americké nakladatelství Addison-Wesley Professional (součást skupiny Pearson), které patří mezi jedno z největších světových nakladatelství technické literatury, a právě v těchto dnech moji knihu vydává. Mám z toho opravdu velkou radost, že kniha je pod křídly velkého a známého nakladatelství a bude dostupná na celosvětovém trhu.

Cesta k tomu cíli nebyla úplně snadná a opravdu velkou zásluhu na tom má Mike Cohn, jedna z legend Scrumu, kterého kniha nadchla a doporučil ji jako další publikaci do své série, které pro Addison-Wesley dělá editora. Takže má kniha je teď součástí série: Addison-Wesley Signature Series (Cohn) a jsem tím velmi poctěna. Když se podíváte na ostatní knihy v sérii, myslím, že jsem ve velmi dobré společnosti 🙂 Od doby doporučení Mika Cohna uběhlo mnoho času, kdy editoři pracovali na textu a grafici vylepšovali mé kreslené obrázky, než se dnes kniha objevila na trhu, ale o to větší z ní mám radost. Všichni udělali výbornou práci a já jsem ráda, že jsem mohla pracovat s takovým týmem profesionálů.

Zuzi Sochova & The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay bookJak již z názvu vyplývá, v knize se primárně věnujeme roli ScrumMastera. Kdo je dobrým ScrumMasterem, co by měl ideální ScrumMaster znát a umět, jak si představuji cestu ScrumMastera od prvních kroků až do excelentního stavu. Prostě jak se stát tím nejlepším ScrumMasterem na světě :). Nejedná se o žádnou suchou teorii, snažila jsem se udělat knihu hodně praktickou, vizuální, s hodně příklady, tak aby to bylo opravdu prakticky použitelné a realizovatelné v běžném životě.

Kniha čerpá z mých reálných zkušeností z mnoha týmů a firem, definuje nový koncept #ScrumMasterWay, který ukazuje ScrumMasterům cestu jak se stát skvělým ScrumMasterem.

Mně se o knize špatně píše, a tak vám radši rovnou doporučím si ji přečíst. Pokud by vás zajímaly další detaily, na stránce greatscrummaster.com se můžete dozvědět o knize více. Knihu je možné objednávat na Amazonu. Jestli se vám kniha bude líbit, prosím doporučte ji svým známým a kolegům anebo mi napište recenzi a pomozte mi tak knihu dostat do světa.

Doufám, že se vám bude kniha líbit.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay, Agilní lídr: Využití síly vlivu nebo Agilní Metody Řízení Projektů.


 

4 thoughts on “Knihu The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay vydalo nakladatelství Addison-Wesley”

  1. Velka gratulace Zuzano! Myslim, ze dostat se do serie Mike Cohna je to nejvetsi oceneni co vubec muze na tomhle poli byt 😉

  2. Ahoj Zuzko, gratuluju ti k velkemu uspechu! E-verzi jsem si koupil a ctu ji porad dokola, je to moc dobra knizka. Doufam, ze hodlas pokracovat i v tomto blogu! 🙂

  3. Ahoj Davide,
    Diky! To jsem moc rada ze se ti kniha libi. A na blogu pokracovat urcite budu, i na tom Anglickem agile-scrum.com 🙂

Comments are closed.