Řízení projektů v outsourcingu, Agile a SCRUM

Hlavní motivací tohoto blogu bylo podělit se o své zkušenosti v oblasti řízení projektů a lidí v SW outsourcingu a zavádění metodologií Agile (Agilní metody) a SCRUM v praxi. Softwarový outsourcing business je velmi různorodý, projekty se liší jeden od druhého jak prostředím a procesy, tak technologiemi, takže metody řízení musí být dostatečně flexibilní vzhledem k požadavkům konkrétních zákazníků.

Podle Standish Group Study více než 70% IT projektů končí neúspěchem, vezmeme-li jako kritérium úspěchu dokončení včas, v rámci budgetu a s požadovanou funkcionalitou. V rámci tohoto blogu, bych se ráda zaměřila na metodologie, které se nám v praxi osvědčily nejvíce – Agile a SCRUM. Vzhledem k poměrně malé rozšířenosti těchto metodik v rámci České Republiky je mým cílem se o své zkušenosti s Vámi podělit a touto cestou soustředit komunitu lidí zajímajících se o tyto metody.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay, Agilní lídr: Využití síly vlivu nebo Agilní Metody Řízení Projektů.