Vychází kniha Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay

Před časem jsem psala, že mi vyšla knížka The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay. Knihu jsem psala rovnou v angličtině, protože mi přišlo, že něco takového chybí nejen u nás, ale obecně ve Agilní a Scrum komunitě. Mám stále radost, že kniha nadchla Mika Cohna, který ji akceptoval do své signature řady a kniha tak mohla vyjít u velkého nakladatelství Addison-Wesley v USA.

Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay

O českém vydání jsem moc nepřemýšlela, ale jak už to bývá, pomohla náhoda. Spíše asi dvě náhody. První bylo, že se knížka lidem líbí, dozvěděla jsem se, že se chystají její překlady – do ruštiny a čínštiny – a pak mluvila s lidmi při příležitosti vydání v těchto jazycích. Prostě fakt, že i v IT oboru stále spousta lidí radši čte ve svém lokálním jazyce a nakladatelství mají zájem překlady vydávat, ve mně zanechalo myšlenku, že by možná nebylo špatné vydat i českou verzi. A druhý moment, který tomu pomohl, bylo náhodné setkání s lidmi z Computer Pressu, kteří byli z této možnosti nadšení. A bylo rozhodnuto.

Cesta k českému vydání nebyla ve výsledku tak rychlá, jak jsem čekala, trochu se nám lepila smůla na paty, nejdříve s překladem do češtiny, který trval déle, než měl. A když už byl hotov, tak se mi nelíbil a v podstatě celý jsem ho přepsala. 🙂 Ale myslím, že nakonec čekání stálo za to – Computer Press investoval do pěkného vydání, kniha se vrací k původnímu barevnému čtvercovému formátu, takže se můžete těšit na celostránkové barevné ilustrace, jako v původní self-published edici, což mi udělalo velkou radost.

Kniha “Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay” by se měla objevit na trhu každým dnem, na konferenci Agile Prague bych měla mít první výtisky k dispozici. Tak doufám, že vše klapne, knížka se objeví na trhu co nejdříve a hlavně se vám bude líbit. Více na webu vydavatele či eshopu vydavatele.

 


Zuzana Šochová - The Great ScrumMaster:#ScrumMasterWayNaučte se, jak transformovat firmy, měnit firemní kulturu a leadership pomocí Agilního & Enterprise Koučinku. Podívejte se na vypsaná školení zaměřených na Agile a Scrum na Sochova.cz. Pořiďte si kopii populární knihy The Great ScrumMaster: #ScrumMasterWay, Skvělý ScrumMaster #ScrumMasterWay nebo Agilní Metody Řízení Projektů.